САПУНСКИ ТРИК КОЈ РЕШАВА 99% ОД ДОМАШНИТЕ ПРОБЛЕМИ: Како не го знаевме ова порано

САПУНСКИ ТРИК КОЈ РЕШАВА 99% ОД ДОМАШНИТЕ ПРОБЛЕМИ: Како не го знаевме ова порано

Сапунот стана еден од нашите „најдобри пријатели“, особено во ерата на коронавирусот, а освен за одржување на хигиената, може да има и други специфична употреба во секојдневниот живот .

Залепете го сапунот со магнет додека се туширате
Ако немате каде да го оставите сапунот додека ја исплакнете пената под туш, овој трик е вистинското решение за вас. Сапун со магнет може да се закачи на која било железна површина, така што не мора да барате сад ако го немате при рака, туку можете да го привлечете до славината.

Направете дупка во сапунот, со дијаметар на капа за пиво.Земете плута и вметнете магнет во неа, па вметнете ја во дупката што сте ја направиле во сапунот.Јасно е дека примарната улога на сапунот е да одржува хигиена, миење раце и туширање.На тој начин ќе може да се закачи на славината.

Отстранете го малото скршено стакло со сапун
Често се случува да не го исчистиме доволно стаклото што претходно сме го скршиле и да се забиеме на парчиња што не можеме да ги видиме. По овој трик со сапуница, нема да имате повеќе проблеми со него. Само земете лизгава лента сапун и поминете со неа преку областа и ќе ги соберете парчињата стакло. Одвојте време и направете го овој потег уште еднаш за да бидете сигурни дека сте подигнале сè.

Ослободете се од крцкави врати
Сапунот може многу да ви помогне доколку вашата врата не е доволно подмачкана. Доволно е да ги истриете шарките со сапун, а потоа неколку пати да ја отворате и затворате вратата. Ќе бидете изненадени од изведбата.

Отстранете ги штетниците од затворен растенија
Сапунот може да помогне да се убијат штетните инсекти на цвеќињата што ги чувате во вашата дневна соба. Важно е да се користи сапун направен од органски масла (течен сапун) за да не се уништи растението. Посипете една лажичка течен сапун во шише со прскалка исполнето со вода, измешајте и испрскајте ги вашите растенија.

Спречете замаглување на огледалото
Внимателно втријте парче сапун на стаклото од огледалото, потоа земете памучна крпа или микрофибер и отстранете ги наслагите од сапунот. Ќе откриете дека нема да се замагли за време на туширањето како и обично.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *