ПЕКАР ГО ОТКРИ ТРИКОТ ЗА ПОМЕКО И ПОВОЗДУШНО ТЕСТО: Потребна ви е само 1 РАБОТА, веќе ја имате во вашата кујна

ПЕКАР ГО ОТКРИ ТРИКОТ ЗА ПОМЕКО И ПОВОЗДУШНО ТЕСТО: Потребна ви е само 1 РАБОТА, веќе ја имате во вашата кујна

Ако ги следите овие совети, никогаш повеќе нема да ви се случи тестото да ви падне или да не нарасне убаво.

Пред да започнете со месење на тестото, извадете го путерот и јајцата од фрижидер и чувајте ги на собна температура некое време.

Не претерувајте со количината на прашок за пециво или квасец, бидејќи постои можност тестото премногу да нарасне и да пукне.

Тестото секогаш ставајте го во загреана рерна , бидејќи сите теста со прашок за пециво и квасец „го бараат“ тоа.

Кога ќе се спојат влажните и сувите состојки, доаѓа до хемиска реакција и тестото веднаш почнува да нараснува.

Почекајте 10 до 15 минути од моментот кога рерната ќе ја достигне саканата температура и потоа ставете го тестото во неа.

Златен совет: Во секое тесто ставете по една лажица јаболков оцет! Здраво е, тестото подобро нараснува, а пред се му дава одличен „вкус“ на тестото!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *