ОВОЈ ПРОИЗВОД НАЈДОБРО ГО ЧИСТИ ЛАВАБОТО: После него ќе биде беспрекорно чисто и сјајно, РЕТКО КОИ ОВА ГО ЗНААТ А СИТЕ НИЕ ГО ИМАМЕ

ОВОЈ ПРОИЗВОД НАЈДОБРО ГО ЧИСТИ ЛАВАБОТО: После него ќе биде беспрекорно чисто и сјајно, РЕТКО КОИ ОВА ГО ЗНААТ А СИТЕ НИЕ ГО ИМАМЕ

Иако разните остатоци од храна завршуваат во мијалникот за време на миењето на садовите, многу е важно да го одржувате чист.

Лавабото е еден од највалканите елементи во кујната, па затоа треба да го пронајдете најдобриот начин да го исчистите.

Се што ви треба е брашно ! После него, мијалникот е беспрекорно чист и пенлив. И еве ги упатствата:

Исчистете го и дезинфицирајте го како и обично.Исушете го со сува крпа или кујнска крпа.

Истурете 1/4 чаша брашно во мијалникот и со помош на крпа истријте го на површината на мијалникот со кружни движења.

Не плакнете, туку со крпа отстранете го остатокот од брашното.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *