ШТЕДЕТЕ СТРУЈА ПРИ ГОТВЕЊЕ НА ОБРОЦИТЕ ВО РЕРНА: Треба само да вклучите 1 РАБОТА и СМЕТКИТЕ ЌЕ БИДАТ ПОНИСКИ

ШТЕДЕТЕ СТРУЈА ПРИ ГОТВЕЊЕ НА ОБРОЦИТЕ ВО РЕРНА: Треба само да вклучите 1 РАБОТА и СМЕТКИТЕ ЌЕ БИДАТ ПОНИСКИ

Рерната е пријател на секоја домаќинка. Таа е најлесна за подготовка на оброци бидејќи таа го работи најголемиот дел од работата додека ние можеме да правиме други работи.

Бидејќи за време на празниците многу го користиме шпоретот, особено ако решиме самите да испечеме прасе, овој совет е многу корисен. Секако, тоа ќе значи и кога ќе пристигнат топлите денови и кога сакаме што помалку да останеме во кујната.

Одлична опција во рерната е вентилаторот и вклучете го кога подготвувате храна. На овој начин садот ќе биде готов порано и сепак ќе успеете да заштедите и до 25 проценти повеќе струја отколку кога го користите вообичаениот начин на печење.

Клучот е што топлината е рамномерно распоредена низ рерната, така што се троши помалку електрична енергија за загревање на рерната. Исто така, оброците ќе бидат уште повкусни со овој начин на подготовка.

Важно е да знаете дека кога подготвувате јадења со вентилатор, одземете 20 степени. На пример, ако рецептот сугерира јадење да се пече на 200 степени, при користење на вентилаторот поставете го на 180. Не загревајте ја рерната бидејќи постои ризик садот да изгори.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *