ЕВЕ ШТО ДА ПРАВИТЕ СО СТАРИОТ ЦРКВЕН КАЛЕНДАР: Верници, ова е многу ВАЖНО да го знаете, се однесува на ЦЕЛАТА КУЌА

ЕВЕ ШТО ДА ПРАВИТЕ СО СТАРИОТ ЦРКВЕН КАЛЕНДАР: Верници, ова е многу ВАЖНО да го знаете, се однесува на ЦЕЛАТА КУЌА

Според традицијата на фенг шуи, најважно е да се чувствувате добро во вашиот дом и во него да владее позитивна енергија , но има некои грешки кои го нарушуваат протокот на енергија и привлекуваат негативни вибрации. Еден од нив навистина треба да се избегнува!

Во фенг шуи , се верува дека чувањето стар календар во куќата или чувањето белег на календарот на погрешен ден или месец, може негативно да влијае на енергијата во целиот дом. Не чувајте стари календари во вашиот дом, дури и ако тие се скриени од очите.

Кога во домот има стар календар, тоа укажува на неред и хаос. Минатото е стагнантна чи енергија; старите календари ќе ве задржат во минатото и ќе ве спречат да продолжите напред. Исто така, не треба да ги чувате старите календари само затоа што ви се допаѓаат. Ако е поради сликите, можете да ги исечете сликите и да направите колаж, а старите календари да ги фрлите.

Календарите не потсетуваат на важни датуми, поради што според фенг шуи се исклучително важни. Експертите откриваат во кој дел од домот треба да се смести календарот за да привлече добра енергија. Календарот не треба да се чува во близина на влезната врата, во бањата, спалната соба, трпезаријата и надвор од источниот сектор.

Поволни области за календарот според фенг шуи се северниот сектор на домот, работната соба или канцеларијата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *