ДОБРО ЗНАЕМЕ ДЕКА ЛОВОРОВИОТ ЛИСТ НОСИ ПАРИ И БЛАГОСОСТОЈБА: На 1 место МОРА ДА ГО ЧУВАТЕ за да привлечете најмногу ПАРИ

ДОБРО ЗНАЕМЕ ДЕКА ЛОВОРОВИОТ ЛИСТ НОСИ ПАРИ И БЛАГОСОСТОЈБА: На 1 место МОРА ДА ГО ЧУВАТЕ за да привлечете најмногу ПАРИ

Ловоровиот лист се смета за света билка со илјадници години. Одличен додаток е на јадењата, на храната и дава специфична арома и ги прави повкусни јадењата, помага при мачнина и го регулира шеќерот во крвта, а чајот од ловоров лист ја смирува кашлицата.

Во античка Грција, ловоров лист се сметаше за симбол на победа и успех во бизнисот. Венци од овие зелени листови ги носеа победниците во разни битки и спортски натпревари, само запомнете ги Олимписките игри.

Исто така, ловорот може да ја врати оригиналната боја на облеката што сте ја обоиле по грешка, а постојат многу верувања кои тврдат дека ова растение помага да се привлечат среќа и богатство во куќата.

Тој верува дека ловоровиот лист е „моќен талисман“ на финансиската благосостојба и дека на тој начин ќе привлече пари.

Ако одите на важен состанок, особено на оној кој се однесува на вашите финансии, треба да чувате миризлив ловоров лист во раката (или, во најлош случај, во дневникот). Тоа ќе ви даде самодоверба и ќе донесе среќа“.

За да имате секогаш пари во паричникот, треба да ставите мал ловоров лист во него – во таен џеб. Ќе привлече нови банкноти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *