1 ЛАЖИЧКА ОД ОВА СТАВЕТЕ ВО МАШИНАТА ЗА ПЕРЕЊЕ И ЌЕ СЕ ВООДУШЕВИТЕ: Ефектот ќе ве натера да го повторувате секогаш

1 ЛАЖИЧКА ОД ОВА СТАВЕТЕ ВО МАШИНАТА ЗА ПЕРЕЊЕ И ЌЕ СЕ ВООДУШЕВИТЕ: Ефектот ќе ве натера да го повторувате секогаш

Знаеме дека перењето алишта е нешто што жените го прават секојдневно, но често се случува и облеката што се пере да ја нема бојата и мирисот каков што сакате.

Разни препарати не помагаат, но има едно решение кое ќе ги спаси домаќинките.
Една од состојките е решението за вашата гардероба.

Има толку многу совети за перење алишта, што понекогаш не ни знаеме што да ставиме, бидејќи има безброј препораки.

Сода бикарбона што ја одржува вашата облека бела е стара вест. Но, она што сигурно многумина не го знаеле е дека е добро да ставите половина шака зрна црн пипер во машината за перење со валкани обоени алишта!

Како што е соопштено од Tips and Tricks, причината е едноставна: имено, на облеката остануваат траги од детергент , а зрната црн пипер ќе го спречи тоа.

Освен пиперката, за која сите слушнале, јаболковиот оцет е и добра храна за перење алишта.

Затоа, кога одите со валкана темна облека, ставете половина шака зрна црн пипер во барабанот на вашата машина за перење . Ќе спречи појава на грди бели траги на темната облека.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *