ТРИК ЗА ЧИСТЕЊЕ КАДА СЕКОЈА ДОМАЌИНКА МОРА ДА ГО ЗНАЕ: Ќе потрае само 10 МИНУТИ, ќе блесне КАКО НОВО

ТРИК ЗА ЧИСТЕЊЕ КАДА СЕКОЈА ДОМАЌИНКА МОРА ДА ГО ЗНАЕ: Ќе потрае само 10 МИНУТИ, ќе блесне КАКО НОВО

Иако чистењето на кадата не е баш интересна и лесна работа, сепак тоа е нешто што мора да се направи. Редовната рутина за чистење на када може да ја претвори шестмесечната едночасовна работа во брза и лесна работа од 10 минути секој месец. Се што ви треба е детергент за миење садови и сунѓер или четка за отстранување на разни наслаги од кадата, пишува The Spruce.

Пред чистење, отстранете ги сите тоалети, играчки, шишиња за шампон, бидејќи не сакате да има средства за чистење на нив. Исто така, фрлете се што е празно, скршено или што повеќе нема да се користи. Избришете ги сите предмети што сте ги отстраниле, на крајот на краиштата, лигавиот ѓубре од водата со сапуница може да се насобере и на овие предмети. Играчките за капење може да се стават во машина за миење садови за да останат чисти. Ако не, оставете ги на страна за подоцна да се вратат во кадата.

Постапката за нанесување на детергентот за миење садови е едноставна, само притиснете го детергентот неколку пати по целата површина на кадата . Не е неопходно да тече вода или да го оставите средството да отстои некое време на површината за подобар ефект.

Сè што треба да направите е да ја избришете површината со крпа или четка веднаш по нанесувањето на производот, исто како и со сунѓер над валканите садови.

Можете да бришете додека не се отстранат ѓубрето од сапуница, мувла или маснотии. Потоа едноставно вклучете го тушот и исплакнете ја целата када и тоа е тоа! После тоа, можете да ја избришете и исушите кадата со чиста крпа или крпа за чистење, внимавајќи да не останат дамки од вода или остатоци од детергент во кадата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *