ВНИМАНИЕ! Овие работи внесуваат НЕСРЕЌА и БОЛКА во куќата, проверете дали ги поседувате

ВНИМАНИЕ! Овие работи внесуваат НЕСРЕЌА и БОЛКА во куќата, проверете дали ги поседувате

Има многу работи кои се познати како носители на лоша енергија , а доколку се внесат во домот, може лошо да се одразат на луѓето, предизвикувајќи им немир, нервоза, страв и болест.

Иако се сметаат за обично суеверие, многу луѓе тврдат дека почувствувале одредени негативни емоции кога биле во простор кој има лоша енергија.

Сепак, најопасно е кога негативните сили доминираат во нашиот дом, поради што е клучно да се грижиме за работите што ги внесуваме во куќата.

Освен подароци кои не ни биле дадени со најдобра намера и огледала кои никогаш не треба да ги ставаме над креветот, ова се уште некои работи кои можат да донесат лоша среќа.

Стари календари
Чувањето на стари календари во куќата ја оддалечува среќата од вас, исто како што правите со расипан часовник. Фенг шуи налага предметите што се користат за мерење на времето да се користат правилно бидејќи во спротивно ризикувате да заглавите на место наместо да одите напред во животот. Запрениот часовник или оној што често застанува, сигнализира непосредна смрт во куќата или семејството.

Безживотен декор
Без разлика дали се работи за вазни со изнемоштени цвеќиња или дури и морски школки, мртвите работи низ куќата можат да ви донесат лоша среќа – или така велат!

Полнети животни
Ако исушените растенија носат лоша среќа, можете да се обложите дека и плишаните мртви животни носат. Избегнувајте дури и слики што прикажуваат уништување и убивање.

Скршени садови
Се верува дека јадењата го симболизираат богатството и семејството, па затоа јадењето од испукана чинија или пиењето кафе од испукана шолја потсвесно ги поздравува неволјите и неуспехот во животот.

Што може да ја „разболи“ куќата?
Иако за тоа ретко се зборува, според древното верување, се верува дека куќите сместени на лоши места, под кои се наоѓаат подземни води, можат да го нарушат здравјето на луѓето кои живеат во домот. Лошата вентилација, осветлувањето, влагата, мувлата исто така може да предизвикаат одредени проблеми.

Она за што нашите баби добро знаат е дека куќите кои кријат страшна приказна, злосторство, болест или несреќа на семејството кое го поседува имотот може засекогаш да бидат опкружени со зли сили. Токму затоа новиот сопственик може да почне да чувствува знаци на слабост, раздразливост, немир, треска, ова се само некои од најчестите симптоми кои луѓето досега ги пријавиле.

Често се случува куќите да носат одредени клетви кои се создадени како производ на зли мисли. Секако, најчесто станува збор за домови кои насилно им биле одземени на сопствениците и била предизвикана голема неправда.

Доколку живеете во „болна куќа“, наведените симптоми можат да бидат присутни со години. Најдобар начин да одредите дали нешто во вашиот дом ве мачи е да ја напуштите куќата некое време и да видите дали се чувствувате подобро.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *