БАБА ВЕРА НИ ЈА ОТКРИ ТАЈНАТА ЗА СОВРШЕНО МЕКИ Крпи: Ставете ги ОВИЕ СОСТОЈКИ ВО МАШИНАТА ЗА ПЕРЕЊЕ И РЕШЕТЕ ГИ СИТЕ ПРОБЛЕМИ

БАБА ВЕРА НИ ЈА ОТКРИ ТАЈНАТА ЗА СОВРШЕНО МЕКИ Крпи: Ставете ги ОВИЕ СОСТОЈКИ ВО МАШИНАТА ЗА ПЕРЕЊЕ И РЕШЕТЕ ГИ СИТЕ ПРОБЛЕМИ

Одговорот на прашањето е толку едноставен колку и изненадувачки. Брилијантен трик на TikTok ги украде срцата.

Баба Вера ни откри тајна која ја чува со години. Рецепт за совршено меки крпи . Тој е исклучително ефикасен и едноставен.

Баба Вера користи детергент за перење, бел оцет и сода бикарбона за да ги врати своите крпи во нивната првобитна мекост и мекост. Сепак, тука не е крајот на тајниот рецепт, доколку сакате повторно да уживате во меките крпи, заборавете на омекнувачот и во никој случај не го додавајте во машината за перење.

За да биде успешен процесот, не смеете да ја преоптоварувате машината за перење, крпите треба да имаат многу простор во барабанот. Погрижете се товарот да не зазема повеќе од половина од просторот во машината за перење. Вера одделно ги мие големите крпи.

Ставете крпи во барабанот и додадете сода бикарбона. Потоа во алиштата додадете мешавина од детергент за перење и бел оцет. Вера ги истура во дозерот (фиока за детергент). Измијте ги крпите на 40 степени Целзиусови.

Овој ефект се постигнува со користење оцет наместо омекнувач. Исто така, не претерувајте со количината на течност или прашок за перење. Оцетот има својства за омекнување на ткаенината, а целиот процес се изведува без груби, опасни хемикалии.

Интересно, оцетот исто така ќе помогне да се ослободите од некои дамки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *