СТАВЕТЕ ЛИМОН ВО ОЦЕТ: Ќе го добиете она што секогаш сте го сакале, ефектот е неверојатен

СТАВЕТЕ ЛИМОН ВО ОЦЕТ: Ќе го добиете она што секогаш сте го сакале, ефектот е неверојатен

Производот треба да се чува колку што е можно подалеку од дофат на деца.

Ако сте поддржувач на производи за чистење дома , можете да користите бројни природни производи за чистење на вашиот дом. Една домаќинка дошла до одлична идеја да направи домашно средство за дезинфекција од природни состојки.

Имено, сè што треба да направите е да измешате издробениот лук со оцет и сок од лимон, и да го користите како средство за дезинфекција во бањата и кујната.

Оцетот е одличен за отстранување на бигорот, лукот дезинфицира, а лимонот дезодорира.

Сепак, држете ги прозорците во вашиот дом отворени за време на овој процес на чистење, за да може да се проветрува секој „силен“ мирис на лук. Во секој случај, тој е поздрав од мирисот на хемикалиите купени во продавница кои често ги користиме за чистење на тоалетите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *