СВЕШТЕНИКОТ НИ ОТКРИ КОИ РАБОТИ ОД КУЌАТА ГО ПРЕТСТАВУВААТ ЃАВОЛОТ И ЗЛОТО: Веднаш исфрлете ги, НЕ ГИ ПОСАКУВАТЕ НИКОГАШ

СВЕШТЕНИКОТ НИ ОТКРИ КОИ РАБОТИ ОД КУЌАТА ГО ПРЕТСТАВУВААТ ЃАВОЛОТ И ЗЛОТО: Веднаш исфрлете ги, НЕ ГИ ПОСАКУВАТЕ НИКОГАШ

Во куќата чуваме многу работи како украс, а не го знаеме значењето на предметите кои потекнуваат од други култури. Таков е случајот со Окото на Фатима, кое многумина го добиваат како подарок од пријателите кои биле на пат во Турција, но и со се попопуларниот ловец на соништа, кој многумина го имаат во својата спална соба, најмногу поради тоа што е многу украсен. .

Меѓутоа, ако верувате во нивната моќ, важно е да знаете што претставуваат и како црквата гледа на тоа, а потоа можете да донесете одлука дали тие се за вас и вашиот дом или не. Неговото гледиште неодамна го изнесе рускиот свештеник Александар Јермолин, кој предупредува дека „може да се случат страшни работи“.

Што претставуваат овие ставки?
Легендата вели дека една мајка не можела да го заспие своето расплакано дете. Тогаш мудрата старица ја советувала да направи магичен талисман кој ќе ги одземе сите лоши соништа, а бебето ќе спие мирно. Мајката плетела ловец на соништа и го ставила над креветот на детето. Таа ноќ детето почнало да спие мирно, а оваа приказна се проширила и други жени почнале да прават фаќачи за соништа за своите деца.

Ги спречуваат кошмарите
Изработен е од дрвен обрач кој е исполнет со имитација на пајакова мрежа. На дното на обрачот има кожни ремени кои ги врзуваат пердувите. Обликот на фаќачот на соништата е секогаш круг, бидејќи го претставува кругот на животот, сила како Сонцето и Месечината кои патуваат секој ден по небото. Автентичните фаќачи за соништа се обично мали по големина и имаат свети украси како што се пердуви и мониста.

Вообичаено се поставуваат фаќачи за соништа околу вратите или прозорците, особено на децата, за да ги снимаат сите соништа. Во текот на ноќта, додека лицето спие, добрите соништа минуваат низ централната дупка и се спуштаат низ пердувите во сонот на лицето, додека лошите соништа остануваат фатени на мрежата и се изгорени од моќта на првото утринско сонце.

Исто така, се верува дека носат среќа, исцелување, хармонија.

Меѓутоа, Библијата вели дека ниедна стапица не може да нè заштити од лошите соништа, само да се свртиме кон Христос.

Постои и можност за демонска причина за лоши соништа, но генерално, тоа се случува само ако се свртиме кон окултни табли Ouija, ритуали итн. Може да се доживеат страшни работи како дел од демонско влијание и вознемирување. Библијата не нуди никакви решенија во форма на стапици или други средства за борба, но верува дека единствениот начин да се запре ова демонско влијание е да се свртиме кон Христос, да го признаеме гревот и да го отфрлиме.

Често е доволно да се каже дека тоа не е компатибилно со православието, бидејќи си или православен или паган (окултист и сл.). Но, и тоа некому не му е доволно, па треба да се каже нешто за тоа дека паганството во основа е обожавање демони и дека амајлијата во вашата куќа е мал ѓавол. Никој не сака да има такво нешто во куќата, нели – вели свештеникот и додава:

Најважно е што само Господ ја дава својата роба бесплатно, таа не чини ништо, додека демоните бараат плаќање за нивните „услуги“, а за возврат го бараат најскапоценото нешто што го има човекот – неговата бесмртна душа, изјави Русинот. свештеникот Александар Јермолин кога го прашале да го објасни значењето на турската амајлија за очи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *