ОВИЕ РАБОТИ НЕ ГИ НОСЕТЕ КАКО АМАЈЛИИ: Донесуваат ЛОША СРЕЌА, избегнувајте ги

ОВИЕ РАБОТИ НЕ ГИ НОСЕТЕ КАКО АМАЈЛИИ: Донесуваат ЛОША СРЕЌА, избегнувајте ги

Постојат многу верувања за тоа како да привлечете среќа и просперитет во животот.

На сите им е познато старото верување дека носењето нарачани предмети како талисман привлекува само добри работи. Меѓутоа, други народни верувања велат дека некои предмети никогаш не треба да ги носите како амајлии бидејќи тие можат да предизвикаат лоша среќа .

Амајлиите поминале низ различни трансформации низ вековите, веројатно како резултат на различните погледи на нив. На почетокот беше општо прифатено дека нивното носење дава позитивна енергија, штити од зло и делува на автосугестија, токму затоа што веруваме дека не штитат. Дури и Јунг тврдеше дека знакот што го носите со себе има моќ да влијае на потсвеста.

Од помодерните приврзоци, високо се ценат накитот и приврзоците од кристал. Тие се поврзани со датумот на раѓање, хороскопски знак, хороскопски знак и слично. Се користи за одредени физички проблеми, се верува дека тие го намалуваат стресот и напнатоста.

Кој кристал ќе го изберете зависи од вашите потреби и се верува дека ако кварцот може да ве заштити, тоа не значи дека успешно ќе го заштити вашиот пријател.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *