Не ги фрлајте влакната од четката: Има МНОГУ ДОБРА ПРИЧИНА да ги чувате

Не ги фрлајте влакната од четката: Има МНОГУ ДОБРА ПРИЧИНА да ги чувате

Знаеме дека секогаш останува добра количина на влакна на чешелот по четкањето, исто така знаеме дека огромното мнозинство ги фрла при чистење на четката. Но, всушност можете да ја искористите таа коса и да ја дадете на вашите растенија.

Косата делува како ѓубриво за растенијата , а причината е што содржи азот, кој на растенијата им е потребен за да живеат што е можно подолго.

Имено, доколку не успеете да израснете здраво растение – земете четка и отстранете ги влакната од неа, па додајте ја на растенијата. Верувале или не, косата ќе им помогне на растенијата.

За почеток, растението треба да се стави на сончево место. За жал, ова е само почеток на вашата работа, бидејќи треба да ја преместите, треба да се погрижите растението да добие доволно хранливи материи. Примарните хранливи материи се јаглерод, водород, азот, кислород, фосфор и калиум, кои можете да ги обезбедите на вашето растение со пресадување во хранлива почва.

Ископајте мала дупка во земјата и ставете ја косата внатре, најважно е дека ова е природна коса, не фарбана. Откако ќе го направите тоа, подгответе се да чекате, потребни се околу две години за да се ослободат активните материи од влакната и да се нахрани растението.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *