ГО ГЛЕДАМ КОМШИЈАТА СТАВА СОЛ ПРЕД ВРАТА, кога дознав зошто веднаш купив 1 пакетче сол

ГО ГЛЕДАМ КОМШИЈАТА СТАВА СОЛ ПРЕД ВРАТА, кога дознав зошто веднаш купив 1 пакетче сол

Првото запознавање на човекот со солта
случило пред многу векови. Па дури и тогаш, овие бели кристали се сметаа за силна заштита од негативно влијание. Луѓето не го знаеле хемискиот состав на солта или нејзините ефекти врз телото. Но, тие високо ги ценат неговите својства долго време за да се зачува храната, да не се остави да се расипе и да се подобри вкусот на јадењата. Така чистењето со сол се смета за важен ритуал во различни земји во светот.

Денес често можете да го слушнете суеверното тврдење дека истурената сол ќе доведе до кавга. Во принцип, ние не се согласуваме со ова. На крајот на краиштата, само неколку прстофати сол на прагот може да ја спасат куќата од инсекти кои лазат. А линијата сол под вратата и прозорците ќе ги спречи злите духови и ќе ги заштити жителите од штета.

Солта не е помалку корисна во секојдневниот живот. Добро ја апсорбира влагата. Поставете неколку мали контејнери во различни агли на ноќната маса со житарки и ќе заборавите на влагата. Ако сте загрижени за вашата облека пред перење, додадете малку сол во машината. Тогаш вашите омилени блузи дефинитивно нема да ја изгубат бојата

Чистење на домот со сол
Солта продолжува да се смета за симбол на бесмртноста и вечноста, која има магични својства. Кристалите лесно ја апсорбираат негативната енергија, помагајќи да се исчисти домот, телото и душата на една личност.

Солта често се користи во ритуали и правење амајлии со неа. Исто така, решивме да го тестираме ефектот на чистење на белите кристали. Пробајте го кај нас. Сè што ви треба е сад во кој можете удобно да ги ставите стапалата и пакет сол.

Ритуал за чистење со сол
Најдете затскриено, тивко место каде што нема да ве вознемируваат. Тоа може да биде соба или градина.Истурете колку што е можно повеќе сол во садот. Треба целосно да го покрие дното со дебел слој. Сега застанете на солта со боси нозе и опуштете се.

Размислете за сите лоши работи од кои би сакале да се ослободите. Сега ментално испратете го овој негатив во солта. Процесот на чистење ќе биде поефикасен ако одвоите повеќе енергија. Во исто време, можете да кажете: „Оставам сè лошо овде и сега“.

Слушајте ги вашите чувства. Доколку исчезнат негативните чувства, седнете, исчистете ги стапалата од сол и почекајте малку за да добиете нова сила.

Соберете ја солта и измијте ја со вода или закопајте ја во земја. Овие елементи ќе ја прочистат солта и ќе ја неутрализираат лошата енергија. Не заборавајте да се заблагодарите на солта за помошта!

Дури и ако не верувате во магичните сили на солта, емоционалното ослободување секогаш може да го подобри вашето расположение. Правете редовни ритуали за чистење со сол и хармонијата ќе ви биде вратена во домот и животот. Проверете дали работи!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *