СТАВЕТЕ ЛУК ВО ВОДА: Еве што СЕ СЛУЧУВА следно, ќе го правите ова СЕКОЈ ПАТ

СТАВЕТЕ ЛУК ВО ВОДА: Еве што СЕ СЛУЧУВА следно, ќе го правите ова СЕКОЈ ПАТ

Лукот има лековити својства кои природно се борат против бактерии, вируси и габи… Водата со лук е во состојба целосно да го обнови телото за една недела.

Во нашата традиционална медицина лукот зазема посебно место, што беше потврдено и од официјалната медицина во средината на минатиот век. Содржи повеќе од двесте биолошки активни супстанции, од кои најзастапени се есенцијалните масла, витамините А, Б1, Б2 и Ц, минералите калиум, железо, сулфур, јод, калциум, фосфор, селен, како и амино киселини, ензими , полиози како што се инсулин, аденозин и алицин. Сите состојки се во концентрирана форма и се лековити дури и во минимални количини, а лековита е и водата со лук.

Официјалната медицина потврди дека аденозинот од лукот го спречува создавањето на згрутчување на крвта, а органските компоненти кои содржат сулфур го намалуваат холестеролот.

Како се подготвува водата со лук?
Излупете 8 чешниња лук и секое чешне исечете го на половина. Исплакнете го ченот под млаз вода, а потоа ставете го во тегла. Истурете литар вода, затворете ја теглата и оставете ја во фрижидер еден час.

Како да се користи?
Се користи така што четвртина „вода од бел кромид“ се меша со чаша обична вода и се пие неколку пати на ден, најмалку три, освен првиот ден кога може да се пие на секој час и половина. Оваа доза ќе ви биде доволна три до четири дена, по што можете да направите уште една доза.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *