ДОМАЌИНКИ, ГОЛЕМА ГРЕШКА ПРАВИТЕ ​​КОГА ЧУВАТЕ МАСЛО ВО КУЈНА: Преместете го на 1 МЕСТО пред да биде предоцна

ДОМАЌИНКИ, ГОЛЕМА ГРЕШКА ПРАВИТЕ ​​КОГА ЧУВАТЕ МАСЛО ВО КУЈНА: Преместете го на 1 МЕСТО пред да биде предоцна

Иако складирањето масло до шпоретот можеби изгледа како најдобро решение, навистина не треба воопшто да го правите ова.

Кога го чувате маслото во близина на шпоретот, кое е извор на топлина, може да дојде до оксидација.

„Топлината потенцијално може да го оксидира маслото, а оксидацијата е ужасно штетна, но освен ако не го држите маслото над шпоретот или имате навистина жешка бројач, тогаш зборуваме за разлика од неколку степени“. забележала лекарката Кејт Шанан, како што пренесува Mindbodygreen, па објаснила дека чувањето масло покрај шпоретот нема значително да го скрати рокот на траење на оваа храна, но дека тоа не треба да се прави.

Поладните и потемните места за складирање и складирање на маслото се многу подобра опција бидејќи кислородот, светлината и топлината најбрзо го разградуваат маслото. Затоа, оставата, чајната кујна звучи како многу подобра опција.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *