ДОДАЈТЕ 1 ЗАЧИН ВО ВАШАТА ВОДА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ПОД И ЌЕ БЛЕСНЕ КАКО НИКОГАШ ДОСЕГА: Има ДОБРИ ПРИЧИНИ зошто тоа е единствениот начин за чистење

ДОДАЈТЕ 1 ЗАЧИН ВО ВАШАТА ВОДА ЗА ЧИСТЕЊЕ НА ПОД И ЌЕ БЛЕСНЕ КАКО НИКОГАШ ДОСЕГА: Има ДОБРИ ПРИЧИНИ зошто тоа е единствениот начин за чистење

Древниот ритуал на чистење на подовите со сол се практикува не само за да се ослободите од прашината и бактериите, туку и да создадете пријатна и здрава атмосфера во домот.

Солта ќе направи да исчезне прашината на подот, но ќе обезбеди и добра аура на собата, особено ако е време да се врати среќата, мирот и благосостојбата во куќата.

Зошто треба да ја чистите куќата со сол?
Миењето на подот со додавање обична кујнска сол за чистење на станот или куќата од акумулирана негативна енергија е неопходно кога:

Децата често страдаат од настинки;Постојано ве мачи несоница или ве вознемируваат соништата;Растенијата во затворен простор растат слабо или венеат;Електричните апарати често не успеваат;Неодамна некој почина во станот;Секогаш нема доволно пари;Работите одеднаш исчезнуваат.

Пред да започнете со ритуалот на чистење на подовите со сол, треба да се ослободите од ѓубрето и сите непотребни работи кои го задушуваат просторот од куќата.

Правила за чистење на куќата со сол:
Истурете 10 литри вода и 1 лажица обична кујнска сол во кофата. Потоа отворете ги прозорците, бидејќи така ќе се овозможи размена на енергија: лошата енергија излегува, добрата енергија влегува.

Намокрете ја крпата и добро избришете ги подовите. Покрај подовите, можете да ги избришете и полиците, масите, кваките и апаратите што ги имате во куќата.

Соберете ја солта што ја користите за чистење специјално за таа намена и никогаш не користете ја за солење храна.

Изведете го овој ритуал барем еднаш месечно!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *