МАШИНАТА ЗА ПЕРЕЊЕ ПО ОВА ЌЕ МИРИСА СВЕЖО: Ќе работи како НОВА, а нема ништо ПОЕДНОСТАВНО

МАШИНАТА ЗА ПЕРЕЊЕ ПО ОВА ЌЕ МИРИСА СВЕЖО: Ќе работи како НОВА, а нема ништо ПОЕДНОСТАВНО

Најдобро би било на овој начин да ја исчистите вашата машина за перење, бидејќи ќе видите како нејзината внатрешност ќе мириса свежо, а воедно ќе работи како нова.

Машината за перење е задолжителен апарат за домаќинство во секој дом , но ако ви служи многу години, може да работи помалку добро. Доколку забележите дека се мачи додека се мие, постојат неколку трикови кои ќе и олеснат.

Машина за перење со преден отвор
Истурете две чаши оцет или сок од лимон во барабанот.Изведете го перењето на највисока температура за да ги отстраните мирисите, дамките и наталожениот детергент во машината.
Оставете ја машината да го заврши целиот циклус на перење.

Натопете крпа во оцет и со неа избришете ја внатрешноста на вратата, како и гумата на вратата . На овој начин ќе ги отстраните трагите од бигор и насобраната мувла.

По чистењето, оставете ја вратата на машината отворена да се исуши. Имајќи предвид дека во машината се таложат остатоци од купениот омекнувач, повремено заменете го со оцет збогатен со неколку капки етерично масло. Облеката ќе биде мека, а машината чиста.

Машина за перење со горно отворање
Потребни ви се само два и пол децилитри белило и два и пол децилитри алкохолен оцет.
Наполнете ја празната машина со топла вода, како да перете полн товар алишта.

Додадете го белилото и оставете ја машината да работи една минута за да се измеша белилото со водата.

Отворете го капакот и оставете ја машината наполнета еден час.После тоа, затворете го капакот и оставете ја машината да направи целосен циклус и да ја исфрли водата.

Кога е готово, повторете ја постапката, но овој пат во топлата вода додадете алкохолен оцет.
Остатокот од постапката е ист како во првиот чекор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *