ШТО Е МНОГУ Е ​​ЗА МНОГУ: Знаете ли зошто рендето има 4 страни?

ШТО Е МНОГУ Е ​​ЗА МНОГУ: Знаете ли зошто рендето има 4 страни?

ЛУЃЕТО често се изненадени кога ќе дознаат дека неправилно користеле некои апарати за домаќинство.

Неодамна, еден корисник на Редит праша дали некој ги користи најситните дупки на ренде и што всушност прават тие, додавајќи дека секогаш користи само една страна.

Ако и вие се прашувате зошто рендето има четири страни, еве го одговорот:

на страната на рендето со најмали дупчиња може да се ренда пармезан или кора од лимон, портокал или лимета за колачиња

големи дупки како капки се користат за рендање моркови, компири, меко сирење

на страната со назабените дупчиња исечкајте овошје и зеленчук за каша

од страната со подолги отвори, овошјето и зеленчукот исечкајте ги на тенки кришки за декорација, зелка, компири за подготовка на чипс и слично.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *