Ставете го ОВОЈ зачин во алиштата пред перење, ќе ви биде КРИВО што не сте знаеле порано за ова

Ставете го ОВОЈ зачин во алиштата пред перење, ќе ви биде КРИВО што не сте знаеле порано за ова

Освен во кујната, различни зачини можат да бидат корисни и во други домашни работи.

Ако го ставите овој зачин во машината за перење, може да ја врати свежината на бојата на избледените алишта, така што тие ќе изгледаат како штотуку купени.

Ако ги перете алиштата во машина , можете да ги ставите директно во барабанот. Меѓутоа, ако ги натопите алиштата во леген, ќе добиете многу подобри резултати . Треба само да истурите врела вода во леген и да вметнете ловоров лист во него.

Количината на алишта го одредува бројот на ловорови листови што треба да ги вметнете. Најдобро е да ставите неколку листови, а во случај на поголема количина ставете 10. Кога водата малку ќе се олади, по дваесетина минути до половина час, натопете ја облеката во водата. Одвреме-навреме рачно мешајте ги алиштата. Оставете го да отстои некое време.

После тоа, исцедете ги алиштата и измијте ги во машина или рачно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *