СТАВЕТЕ ГО ОВА ВО ВАШИОТ ПАРИЧНИК И ПАРИТЕ ЌЕ ВИ СЕ ЛЕПАТ:Направете што е можно поскоро

СТАВЕТЕ ГО ОВА ВО ВАШИОТ ПАРИЧНИК И ПАРИТЕ ЌЕ ВИ СЕ ЛЕПАТ:Направете што е можно поскоро

Ловоровиот лист е билка која со векови се користи во кујната, но и во здравствената заштита како природен лек. Во фенг шуи и според народното верување, има магично својство – се верува дека може да привлече пари и да ги оствари желбите.

Според старите верувања, ловоровиот лист е еден вид талисман или амајлија , а се верувало дека ако го носите во паричникот или го ставите под чергата на вашиот праг, ќе привлечете богатство и пари.

Исто така, постои верување дека согорувањето на ловоров лист е средство за чистење на енергијата во домот, како и за одредување дали има позитивна или негативна енергија присутна во домот.

Друг стар ритуал е пишувањето желба на ловоров лист. Се верувало дека за време на млада или полна месечина, на ловоров лист се пишува желба, а потоа тој лист се фрла во оган да изгори. Неопходно е да се верува дека желбата може да се исполни.

Фенг шуи, древната кинеска техника за украсување на домот и привлекување позитивна енергија, може да се примени и на паричникот. Се верува дека ако носите сметки, искористени картички, стуткани пари и непотребни работи во нив, тогаш привлекувате лоша енергија и неповолна финансиска состојба, пишува Lovesensa.

Од друга страна, има и предмети кои е пожелно постојано да ги носите во вашиот паричник, бидејќи се верува дека шират позитивна енергија и привлекуваат пари.

Сигурно сте виделе некаде фенг шуи фигура на жаба која седи на монети, за која се верува дека привлекува пари, или можеби имате таква во вашиот дом. Во домот се чува најчесто на влезот или на работната маса, а според фенг шуи правилата, овој фенг шуи магнет можете да го ставите во изобилство во вашиот паричник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *