Силна молитва за здравје. Молитва до Спасителот Исус Христос за избавување од болести,кажете ја денес

Силна молитва за здравје. Молитва до Спасителот Исус Христос за избавување од болести,кажете ја денес

Семоќен и славен Господ Исус Христос! Ти, Кој дојде на светот за да ги лекуваш човечките слабости, Кој не дојде да ги повика на покајание праведните, туку грешниците, и прими смрт на крстот заради нашето спасение! Од дното на моето срце, ве молам, прими ја мојата скромна волја и оваа моја мала молитва за оној што го испробала болеста! Спаси го, Господи, како што знаеш, како добар и мирољубиво убовен човек и организирај ги сите за негова корист. Дека ние сме немоќни и не можеме да Му помогнеме ако не нè просветлите со својата благодат. Твоја волја е, можеш да го казниш додека паѓа за своите гревови, лекувајќи го со горчливите билки од болка, како вешт доктор, како што сакаш.

СИЛНА МОЛИТВА за здравје што треба да се молите секој ден за себе и за вашето семејство, за сите оние што ги сакате. Молитвата има силни ефекти дури и по првата недела од молитвата.
Силна молитва за здравје

“Господи, на Тебе ти ја отворам душата, во Тебе имам надеж и вера и со твојата моќ се зајакнувам пред животните неволји.
Покажи ми ги своите патишта, Господи, и научи ме на твоите патеки. Твојот благослов, кој Словото го изгради во светот, нека биде со мене и моето семејство засекогаш.

Но, паѓајќи пред Тебе, те молам, помилуј се на твојот слуга, смири ја неговата топлина, смири го неговото страдање, издигни го од креветот на болка. Нека биде ова неговото судење преку кое тој преминува на исправување на животот, на добриот почеток на спасението и на простувањето на гревовите. И, ако му е корисно да го носи крстот на болеста, нека биде, Господи, според Твојата волја, а не според нашата волја. Дајте му трпеливост и мир, оддалечувајќи го од него целиот страв и целиот очај, така што тој нема да биде на колена од болка и да резервира или да падне во страста на гневот. Помогнете му, Lубител на луѓето, за да може да гледа како милоста ваша паѓа пред вашите нозе со солзи на покајание и благодарност, за да може да биде достоен да го чуе вашиот свет глас: „Простете им ги гревовите!“ Амин.

Силна молитва за здравје. Молитва до Богородица за заздравување на болести

Пресвета, Пречиста и Прекрасна Дева и Мајка на нашиот Господ Исус Христос, Ве молиме, слушајте ја молитвата на недостојните робови (име) и исцелете не, оние на нашите семејства и сите страдалници на овој болен свет, на сериозни болести, на болести познати и непознати за нас. Нека сите Христијани Те слават и Те слават, и нека ни е целата добра, света и небесна помош. Ви благодариме, Пресвета Богородице, за заздравувањето, за целата ваша помош, за вашето застапништво со Најдобриот Бог, што сте скала кон Светото Небо, за нашите молитви и директна помош во нашите оправдани барања. Амин!
Господи, тешки облаци на страдање паднаа врз мојата глава, дај ми ја Твојата милост и прости ми Господи, моите гревови, зашто ги има многу. Господи, подигни го тешкиот камен што ми ги дроби рамената и остави Светата светлина да ги загрее нашите души, јас и моето семејство. Господи, избркај ги сите несреќи и за возврат дај ни ја Твојата вечна убов. Бог ги лекува страдањата на моето и на моето семејство.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *