Секоја вечер ставала СОЛ ПОД КРЕВЕТОТ: Кога ќе видете и вие ќе го правите истото

Секоја вечер ставала СОЛ ПОД КРЕВЕТОТ: Кога ќе видете и вие ќе го правите истото

Освен во кујната, солта има широка употреба и надвор од неа. Составен дел е на многу природни производи за чистење, а во комбинација со сода бикарбона дава одлични резултати.

Сепак, постои уште една употреба на кујнската сол која особено може да ви помогне во текот на зимата. Имено, солта е одличен апсорбер на влага.

Бидејќи влагата и мувлата се појавуваат почесто во зима, препорачливо е да се остави сад со сол под креветот, за да се спречи навреме формирање на влага на тешко достапно место. Покрај тоа, можете да го поставите садот со сол до прозорецот.

Влажноста и мувлата може да имаат многу негативно влијание врз здравјето, особено на респираторниот тракт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *