Еве зошто треба да ставите влажни весници во фрижидер

Еве зошто треба да ставите влажни весници во фрижидер

Едноставно решение за заеднички проблем во домаќинството

Бидејќи во фрижидерот се чува широк спектар на храна, честа појава е да се мешаат различни ароми и внатрешноста на овој апарат да почне да мириса непријатно. Особено ако редовно не исфрлате храна со поминат рок.

Сепак, постои едноставно решение за ова. Влажниот весник е одличен апсорбер на непријатни мириси. Така можете да ставите неколку влажни, свиткани листови весник во фрижидер.

За неколку часа ќе го почувствувате ефектот. Но, внимавајте весникот да не дојде во директен контакт со храната

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *