ИСПОВЕД НА МАЈКА КОЈА ГО РАСПЛАКА РЕГИОНОТ: Се бopите како лавица за да ги воспитате ДЕЦАТА, а тие заборавија да ми честитаат и РОДЕНДЕН!

ИСПОВЕД НА МАЈКА КОЈА ГО РАСПЛАКА РЕГИОНОТ: Се бopите како лавица за да ги воспитате ДЕЦАТА, а тие заборавија да ми честитаат и РОДЕНДЕН!
Потресната исповед на една мајка го расплака регионот.

Го пренесуваме во целост:
Имам 65 години и живеам сама. Две деца, син и ќерка го имаат животот далеку од овде, ги имаат своите деца и нивните проблеми.

Не им се јавувам, чекам да се сетат на мене, а тоа ретко се случува. Оваа година заборавија да ми го честитаат и мојот роденден. Не е важно, не ги обв инив.
Знам како се, и бев фрустрирана на нивната возраст. Се искинав премногу грижејќи се како да ги подигнам и да направам се што е потребно.

Мило ми е што успеав да ги едуцирам и да направам добри луѓе од нив, но жал ми е што бев толкава жртва за нив. За што?
Да бидам сама сега и да седам цел ден во четири sида чекајќи да ми заѕвони телефонот, така што барем некој ќе каже „среќен роденден“, а јас се чувствувам толку чешано и напуштено како куче?

Па нека … Ви благодарам. Можам да направам се сама. Секогаш ќе најдам хоби за себе и ќе ја задржам позитивната страна на моите мисли.

И Бог нека ти е на помош. Ќе се молам животот да не ти ја даде судбината што ме снајде.

Ќе се помолам децата да не ве заборават, дури и ако отсекогаш сте биле тука за нив и сте им помогнале во се што може да помогне, исто како што ме заборавивте.

Нека … не те обвинувам. Но, ќе ме паметиш кога ќе ме нема. Ќе се сеќавате на роденденот и на се, а потоа секоја ситуација во која сте погрешиле за вашата мајка ќе ви помине низ глава.

Мајка ти те доведе таму каде што е, не смее да се заборави туку така. Но, нека … Додека сум жив ќе бидам таму со тебе, без разлика што.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *