СТАВЕТЕ 9 ЛИМОНИ ВО ЧИНИЈА И ВИДЕТЕ ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ: Никој претходно не знаел за ова

СТАВЕТЕ 9 ЛИМОНИ ВО ЧИНИЈА И ВИДЕТЕ ШТО ЌЕ СЕ СЛУЧИ: Никој претходно не знаел за ова

Според древната кинеска филозофија за уредување на домот, фенг шуи , девет лимони ставени во сад ќе го исчистат домот од лоша енергија и ќе привлечат богатство .

Зошто точно девет лимони?
Од античко време е познато дека лимонот е одлично средство за чистење, не само за домаќинствата, туку и за енергија. Бројот 9 симболизира поволни промени во фенг шуи, број кој ја претставува врската помеѓу небото и земјата, здравјето, долговечноста… Затоа е потребно да ставите толку лимони во сад.

Зошто лимонот ја апсорбира негативната енергија?

Експертите за фенг шуи тврдат дека овие цитрусни овошја одамна се познати по нивната способност да ја апсорбираат негативната енергија на местото каде што се наоѓаат. Така тие спровеле експеримент каде биле забележани парови со брачни проблеми, а само оние кои чувале свежи лимони во кујната можеле да ги решат несогласувањата и да ја вратат својата врска.

Ова овошно дрво не само што може да го ослободи домот од негативна енергија, туку и да укаже на неговото присуство. За да го направите ова, треба да поставите неколку свежо овошје во различни простории. Негативната енергија се акумулирала на местото каде што лимонот најбрзо ќе се расипе. Ако плодот минува низ сите фази на распаѓање, дури и станува шуплив, а завршува со сушење – тоа значи дека куќата е енергетски чиста.

Зошто бројот 9 симболизира просперитет?
Според филозофијата на фенг шуи, сите предмети имаат своја нумерологија. Бројот 9 често се нарекува „Ѕвезда на големото срце“, бидејќи дава поволна енергија за секого. Ова е причината зошто толку многу позитивни работи се поврзани со оваа бројка. Симболизира просперитет и среќна иднина.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *