НАШИТЕ БАБИ ПРИВЛЕКУВАЛЕ ПАРИ САМО НА 1 НАЧИН: ОБИЧАЈОТ НА СТАРИТЕ ЗА БОГАТСТВО СИТЕ МОРА ДА ГО ЗНАЕТЕ

НАШИТЕ БАБИ ПРИВЛЕКУВАЛЕ ПАРИ САМО НА 1 НАЧИН: ОБИЧАЈОТ НА СТАРИТЕ ЗА БОГАТСТВО СИТЕ МОРА ДА ГО ЗНАЕТЕ

Нашите постари обрнуваа внимание на многу обичаи за да решат многу животни ситуации и да умножат добри можности во куќата. Еден таков обичај е поврзан со собирање богатство.

Нашите постари обрнуваа внимание на многу обичаи за да решат многу животни ситуации и да умножат добри можности во куќата. Еден таков обичај е поврзан со собирање богатство.

За многумина ова народно верување денес ќе звучи глупаво, но со голема причина се практикувало во античко време.

Потребни ви се две или три метални монети и шејкер за сол, сад во кој чувате сол, кујнска сол или морска сол, не е важно.

Според популарното верување , ако чувате метални монети во сад со сол, парите во вашата куќа ќе се намножат.

Монетите, а точките не се важни, исчистете ги со благ детергент и ставете ги во долниот дел од садот за сол, а потоа истурете сол одозгора.

Бабите велат, колку зрна сол – толку пари во куќата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *