ДЕНЕС Е ПЕТОК 13: Суеверните велат дека никогаш не треба да ги правите овие работи!

ДЕНЕС Е ПЕТОК 13: Суеверните велат дека никогаш не треба да ги правите овие работи!

Според верувањата, денес никогаш не треба ниту да отворате чадор дома, бидејќи тогаш ќе се скарате со вашите најблиски.

Петок 13 плаши многумина. Повеќето веруваат дека ова е многу лош ден. Се вели дека бројот 13 носи лоша среќа уште од библиски времиња. Поради ова, во многу хотели нема место со бројот 13, високите згради немаат 13 кат, а некои авиокомпании дури решија да ја исфрлат плочката со „несреќниот“ број од редот на седишта!

Оние кои веруваат дека на овој петок 13-ти „сета несреќа ќе им падне на глава“ постојано бараат некој знак кој ќе претскажува лоша среќа на овој ден. На овој ден, многумина не сакаат да ја напуштат куќата, ги исклучуваат апаратите, не започнуваат бизнис и не позајмуваат пари .

Оние кои се многу суеверни ќе ви кажат дека денес никогаш не треба да одите под скала. Ќе ве уверат дека Адам и Ева биле исфрлени од рајот во петокот, тогаш почнал големиот потоп, а ќе ве потсетат и дека Исус Христос бил распнат во петок!

Ќе ви кажат и веднаш да бегате дома ако црна мачка ви го премине патот, бидејќи тие се „злобни демони“. Тој исто така ќе ве убеди денес случајно да не допирате бубамара бидејќи убивањето на овој инсект носи лоша среќа . Ако ги прашате што, тие ќе тврдат дека бубамарата ја претставува Богородица и дека со тоа што ќе ја убијат, би донеле зла судбина врз себе.

Според верувањата, денес никогаш не треба ниту да отворате чадор во куќата, бидејќи тогаш ќе се скарате со вашите најблиски. Исто така, погрижете се да не скршите огледала. Велат дека ако скршите огледало на кој било друг ден, ќе си донесете седум години лоша среќа, а ако денес ви се случи оваа несреќа, ќе бидете несреќни до крајот на животот.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *