НЕ КОРИСТИТЕ ПРАВИЛНО омекнувач за ткаенина: Еве каде СИТЕ ГРЕШИТЕ,а СО ТОА ВАШАТА ОБЛЕКА ЈА РАСИПУВАТЕ

НЕ КОРИСТИТЕ ПРАВИЛНО омекнувач за ткаенина: Еве каде СИТЕ ГРЕШИТЕ,а СО ТОА ВАШАТА ОБЛЕКА ЈА РАСИПУВАТЕ

Свилата што ја носиме денес е еден од најделикатните материјали во светот. Воздушеста, мека на допир и привлечна за око, свилата е неизбежна во светот на модата.

Затоа е важно да изберете омекнувач кој е означен за најчувствителните материјали. Свилената кошула која претходно сте ја измиле рачно можете безбедно да ја измиете во машина која има опција поставена на 30 степени.
Дури и најделикатните ткаенини како свилата се безбедни на таа температура.

Исто така, време е да престанете да верувате во какви било заблуди што можеби ги имате за машините за сушење, кои стануваат сè попопуларни поради нивната заштеда на време и простор, како и нивната практична примена.

Без разлика на чувствителноста на свилената облека, можете да ги исушите во машина за сушење без страв.

Премногу детергент или омекнувач
Вишокот детергент може да го затне дозерот за детергент и да предизвика непријатни мириси, а премногу омекнувач го отежнува перењето на облеката. Внимателно прочитајте ги дозите наведени на пакувањето и не заборавајте да користите мерна чаша.

Ако вашите предмети се многу извалкани, користете го соодветниот метод на перење или извршете 2 циклуси.Користете омекнувач за сите алишта Освен што ја прави ткаенината кадифена, омекнувачот го олеснува пеглањето.

Мора да имате на ум дека впивањето на ткаенината исто така се намалува со текот на времето, па затоа е подобро да не го користите за перење крпи, спортска облека или други предмети од микрофибер, еластин или спандекс.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *