СТАВЕТЕ 1 СОСТОЈКА ВО КАДА ПОЛНА СО ВОДА,И ЌЕ СЕ СЛУЧИ ЧУДО: Отсега ќе правите само вака

СТАВЕТЕ 1 СОСТОЈКА ВО КАДА ПОЛНА СО ВОДА,И ЌЕ СЕ СЛУЧИ ЧУДО: Отсега ќе правите само вака

Сода бикарбона е всушност натриум бикарбонат – соединение кое природно се појавува во околината, вкл. минерални наоѓалишта, седименти на подземни води, па дури и океани. Се добива и синтетички.

Сода бикарбона е сосема безбедна за животната средина. Покрај тоа, има благо каустично дејство, се раствора во вода, избелува, апсорбира мириси и освежува. Поради овие својства, неговата употреба е разноврсна.

Сода бикарбона е одлична замена за прашокот за пециво. Со негова помош можете брзо да ги отстраните остатоците од маснотии и сушена храна од садовите, како и наслаги од кафе или чај.

Апсорбира мириси – така што можете да го користите како освежувач на воздухот за бања / тоалет или како неутрализатор на мирис во фрижидер.

Бања со сода бикарбона. Кои се предностите?
Зошто вреди да се додаде сода бикарбона во бањата? Мора да знаете за трите предности што ќе ги добиете.

Кога ќе додадете сода бикарбона во водата за капење (доволни се две лажици), нема да оставите нечистотија на кадата, а помалку ќе чистите (но внимавајте – може да стане лизгава).

Сода бикарбона ќе ја омекне тврдата вода. Како резултат на тоа, козметиката подобро ќе се раствори и подобро ќе го измие телото. Исто така, вреди да се запамети дека тврдата вода ја суши кожата.Додавањето сода бикарбона во бањата може да биде корисно, особено во лето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *