АКО САКАТЕ ДА ПРИВЛЕЧЕТЕ ПАРИ, ИЗБЕГНЕТЕ ГИ ОВИЕ 7 РЕЧЕНИЦИ! Се верува дека тие силно ОДБИВААТ финансии

АКО САКАТЕ ДА ПРИВЛЕЧЕТЕ ПАРИ, ИЗБЕГНЕТЕ ГИ ОВИЕ 7 РЕЧЕНИЦИ! Се верува дека тие силно ОДБИВААТ финансии

Што мислиш, таков ти е животот….одамна беше кажано. Сепак, вистината е дека позитивните мисли водат до позитивни промени во сите аспекти на животот, од љубов и здравје, до пари и професионален развој. Кога веруваме дека ќе биде добро, навистина е. Ако сакате да привлечете пари, избегнувајте ги овие зборови!

Напротив, негативните мисли саботираат, тие претставуваат блок кој не ни дозволува да го исполниме она што го сакаме. Ова особено се однесува на парите, бидејќи често кога се во прашање финансиите, додека растеме усвојуваме многу негативни шеми.

Дали вие самите ја блокирате можноста да се преселите на ново ниво на благосостојба? Вера Бокарева, авторка на книгата „Богати по своја волја“, посочува дека следните 7 реченици не дозволуваат да имаш повеќе пари – избегнувај да ги кажуваш и гласно и во мислите:

  • „Парите не се за мене, бидејќи само     измамниците можат да бидат богати“
  • „Јас не заслужувам пари, богатите луѓе имаат нешто посебно, но јас не.
  • „Се што заработувам, трошам веднаш, голема сума пари ме менува како личност“
  • „Не сакам да зборувам за пари . Непријатно ми е да зборувам за тоа“
  • „Јас не одлучувам ништо, јас сум жртва на околностите“.
  • „Сите живеат вака и моите родители поминаа, можам и јас“.

Сите горенаведени реченици се негативни верувања кои ве обесхрабруваат, ви даваат ниска самодоверба и ве поттикнуваат да „бегате“ од парите. Се додека ги избегнувате парите, сметајте ги за нешто валкано што ќе ве расипе, ќе ги уништи врските и ќе се прилагодите на материјална ситуација која не ви одговара, но се плашите од промени, тешко ќе привлекувате пари.

Променете ја перспективата бидејќи тоа може да промени многу работи во вашиот живот, вклучувајќи ја и финансиската состојба, пишува Новости Магазин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *