ОВОЈ ПОДАРОК ​​НОСИ КАВГИ ВО КУЌАТА, РАЗВОД, ПА ДУРИ И БОЛЕСТ: Ако сте го добиле, веднаш фрлете го

ОВОЈ ПОДАРОК ​​НОСИ КАВГИ ВО КУЌАТА, РАЗВОД, ПА ДУРИ И БОЛЕСТ: Ако сте го добиле, веднаш фрлете го

Овој период од годината е за подароци . Иако повеќето луѓе сакаат да не изненадат и воодушеват со подароци, постојат ситуации кога треба да бидеме внимателни.

Експертите за фенг шуи веруваат дека секој предмет носи енергија и ако го чуваме во куќата, таа енергија ја пренесуваме во нашиот дом. Како што велат, треба да внимаваме чии подароци ги прифаќаме и со задоволство ги чуваме во куќата.

Најлошиот подарок што можеме да го задржиме во нашата куќа е оној што го добивме од завидлив и злобен човек. Се верува дека овој предмет ќе донесе кавги во куќата, развод, дури и болест. Кога ќе го добиете подарокот, ќе имате лошо чувство, ќе почувствувате непријатност, срцето ќе ви чука побрзо, а ова е веќе предупредувачки сигнал.

Се верува дека луѓето кои ви завидуваат и не се радуваат на вашиот успех, било да е тоа семеен или деловен, ќе бидат меѓу првите кои ќе ви дадат подарок. Негативната енергија на давателот се пренесува на предметот, кој тивко, но моќно делува од аголот на вашиот дом.

Како да знаете дека подарокот е преплавен со негативна енергија?
Ако сте се чувствувале непријатно кога подарувате или имате чудно чувство секогаш кога ќе го погледнете, фрлете го предметот без никакво каење. Не го ставајте во подрум или некаде на страна, само фрлете го. Некои веруваат дека таквите подароци најдобро се палат.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *