Како да го обновите телото и да изградите посилен имунитет?

Како да го обновите телото и да изградите посилен имунитет?

Ви пренесуваме два едноставни и многу ефикасни начини за регенерација на телото и зајакнување на ослабениот имунитет.

Прекумерното внесување на шеќер во организмот, како и конзумирањето газирани пијалоци се едни од најголемите непријатели на ослабениот имунитет.Истражувањата покажаа дека дебелите луѓе имаат многу послаб имунитет од оние со нормална телесна тежина.

Ако секојдневно консумирате повеќе од 200 грама шеќер преку храна и пијалоци, на белите крвни зрнца им треба многу повеќе време за да ги победат бактериите во телото кои ве напаѓаат.

Доколку сакате да го зајакнете имунитетот, ви предлагаме да го намалите внесот на шеќер.
Исто така, новото истражување спроведено на Универзитетот во Јужна Калифорнија покажа дека два или повеќе дена пост помагаат да се активира природниот одбранбен систем на телото, особено ако е ослабен поради стареење или некои болести.

Кога постиме и сме гладни, телото се труди да заштеди енергија, а еден од начините да го направи тоа е да рециклира голем број имунолошки клетки кои не се потребни, особено оштетените.Телото потоа испраќа сигнал до матичните клетки да го обноват и „обноват“ целиот одбранбен систем.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *