ОВА РАСТЕНИЕ МОРА ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА ГО ИМАТЕ АКО САКАТЕ ПАРИ ВО 2023: ПАРИТЕ сами ќе дојдат

ОВА РАСТЕНИЕ МОРА ЗАДОЛЖИТЕЛНО ДА ГО ИМАТЕ АКО САКАТЕ ПАРИ ВО 2023: ПАРИТЕ сами ќе дојдат

Цветот од кинески долар, Latin Pilea peperomioides, е растение од семејството на коприви кое според народните верувања носи финансиска среќа и благосостојба во куќата во која се наоѓа, па оттука и интересното име.

Кинескиот долар е по потекло од Кина, тој е многу елегантен и затоа е се попопуларно растение за затворен простор. Има тркалезни месести листови кои висат на стебла долги околу 10 см, што му дава многу убав воздушен изглед на воден крин.

Според некои источни верувања, едни од најпознатите исцелители на негативна енергија во домот се растенијата – главно бујни зелени растенија кои носат не само позитивни вибрации за доброто расположение на домаќинството, туку и богатство.

Се верува дека токму кинескиот долар ја привлекува енергијата на богатството и благосостојбата и ќе донесе повеќе пари во домаќинството. Затоа таквите растенија во некои азиски земји дури се пренесуваат како највредни и најскапоцени подароци од генерација на генерација.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *