ВАКА ЌЕ ПРИВЛЕЧЕТЕ ПАРИ И СРЕЌА : Мора да ги следите овие правила доколку сакате успешна ГОДИНА

ВАКА ЌЕ ПРИВЛЕЧЕТЕ ПАРИ И СРЕЌА : Мора да ги следите овие правила доколку сакате успешна ГОДИНА

Според учењата на Фенг Шуи , постојат одредени правила за секоја година кои треба да ги следите доколку сакате да имате бериќетна и успешна година.

Новата година започнува на 1 јануари, но во фенг шуи се одбележува и почетокот на кинеската Лунарна Нова година, која започнува на 22 јануари и ќе биде во знакот на Црноводниот зајак. За Годината на зајакот, среќните бои се азурно сина, зелена, црвена и бисерно бела.

Бидејќи 2023 година е година на водениот зајак, според кинескиот хороскоп, знакот зајак е елегантен, мирен, нежен и прилагодлив. Кога станува збор за добар фенг шуи, треба да го внесете елементот на Земјата во вашиот дом , а кристалот што се користи е жад.

Фенг шуи за дневната соба
Добро осветлена, воздушна просторија без неред е идеална. Се препорачува да се користат растенија во саксии за да се привлече позитивниот чи елемент на дрвото. Експертите велат дека треба да избегнувате трнливи грмушки или кактуси и да чувате растенија со добро заоблени листови во вашиот животен простор. Позицијата на аквариумот исто така има поволен ефект.

Друг важен совет е да се погрижите ниту еден мебел да не е свртен кон вратата и да има заоблени рабови. Истото важи и за скулптурите и украсите што се користат во домот. Нивната форма не треба да биде насочена. Задниот лев агол од влезот во вашата дневна соба се смета за агол на богатството, поради што овој простор не треба да се занемари. Овде се препорачува употреба на дрвени и водени елементи. Растенијата во саксии и многу природна светлина гарантираат просперитет .

Фенг шуи се фокусира на вкупно осум области за подобрување на животот според Багуамапа, кои се: семејство (Жен), богатство (Сонце), здравје (Таи Чи), корисни луѓе (Киан), деца (Дуи), знаење (Ген) , репутација (Ли), кариера (Кан) и партнерства (Кун). Се препорачува да се концентрирате само на две или три од овие области истовремено за да добиете максимални резултати.

Во зависност од областа што ја избирате, неопходно е да се вградат одредени видови материјали, форми и бои. На пример, ако одлучите да го подобрите семејниот простор, треба да вклучите елемент од дрво и да се фокусирате на зелените, сините и сините бои. Ако сакате да се фокусирате на областа на богатството, ќе треба да користите сличен елемент од дрво, но да вклучите повеќе нијанси на виолетова, бидејќи оваа боја симболизира просперитет.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *