ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ДО СИТЕ ЖЕНИ: НИКОГАШ НЕ го јадете ОВОЈ дел од пилешкото! Причината е ШОКАНТНА!

ПРЕДУПРЕДУВАЊЕ ДО СИТЕ ЖЕНИ: НИКОГАШ НЕ го јадете ОВОЈ дел од пилешкото! Причината е ШОКАНТНА!

Оваа приказна ја испрати еден од читателите на еден портал, а ние ви ја пренесуваме неговата приказна со повеќе информации за ова предупредување.

„Мојата пријателка неодамна имаше израсток во стомакот и за време на операцијата и беше отстранета голема циста. Цистата што беше отстранета беше исполнета со темно обоена крв. Мислела дека ќе се опорави по операцијата, но е во многу лоша состојба.

Таа повраќаше неколку месеци по операцијата. Отишла на консултација кај својот гинеколог, а тој и поставил прашање кое збунувало. Тој прашал дали често јаде пилешки крилца, а таа одговорила да, прашувајќи се како може да знае за нејзините навики во исхраната. ”

Познато е дека на многу кокошки им се инјектираат стероиди за да се забрза нивниот раст, за да се задоволат потребите на ова општество, а таа потреба не е ништо повеќе од потреба од храна.

Според истражувањата, на кокошките им се инјектира стероид во вратот или крилата. Затоа во тие делови од пилешкото има најголема концентрација на стероиди.

Треба да знаете и дека овие стероиди имаат ужасни ефекти врз телото бидејќи го забрзуваат растот. Тие имаат уште поопасно дејство врз жените, бидејќи предизвикуваат промени во нивните хормони, а тоа доведува до тоа жените да бидат повеќе склони кон раст на цисти на матката и градите.

Споделете го ова предупредување со луѓето што ги познавате кои сакаат да јадат големи количини пилешки крилца и секако погрижете се да купите пилешко од докажани локални производители.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *