Изчистете го мијалникот во ТРИ ЧЕКОРИ: Најлесен начин да ги отстраните наслагите од храна и маснотиите од цевките, БЕЗ МАЈСТОР

Изчистете го мијалникот во ТРИ ЧЕКОРИ: Најлесен начин да ги отстраните наслагите од храна и маснотиите од цевките, БЕЗ МАЈСТОР

Ако имате проблем со мијалник кој често се затнува, еве како можете да го отпуштите за неколку минути и со само три чекори.

Прво, истурете сода бикарбона во одводот, потоа шолја оцет и на крајот една шолја топла вода, оставете ја да отстои, а потоа по некое време оставете ја топлата вода да тече околу триесет секунди.

На овој начин ќе избегнете затнување и ќе ги исчистите ѕидовите од наслаги од храна и маснотии.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *