Оваа девојка редовно спиела со мобилниот до себе, а сега трпи страшни последици! ЕВЕ КОЈ

Оваа девојка редовно спиела со мобилниот до себе, а сега трпи страшни последици! ЕВЕ КОЈ

Повеќето луѓе прават голема грешка и спијат со своите мобилни телефони. Во спротивно, треба да се држите подалеку од тие уреди, барем додека спиете.

Знаете дека зрачат, а тоа е опасно по нашето здравје, можат да предизвикаат рак. Така барем не дозволувајте да бидат во ваша близина кога спиете.Нека овој случај послужи како пример:

Ерин Нелсон од Нов Зеланд заспала со својот мобилен телефон. Таа не очекуваше што направи со тоа. Се разбудила со изгореница од втор степен на ногата. Можете да го замислите тоа. Се поради мобутел, затоа држете ги подалеку од вас барем кога спиете.Позната е аферата со Samsung Galaxy Note, кој порано сам се запали.

Не ги полни цела ноќ. Девојката имала среќа да закрепне, а друга жена се јавила и рекла дека има сличен случај. Имено, нејзиниот мобилен се запалил додека го носела во џеб. Замислете да е блиску до главата.

Инаку, не е препорачливо да носите мобилни телефони во џеб бидејќи тие зрачат и им штетат на репродуктивните органи. Истото важи и за лаптопите, не ги држете во скут.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *