Влашка магија – Најмоќна и најраспространета магија помеѓу народите.

Влашка магија – Најмоќна и најраспространета магија помеѓу народите.

Чести главоболки, депресија, препуштање на пороци, кавги со соседите итн. се само дел од симптомите од оваа магија.
Прочитајте повеќе за оваа магија во текстот подолу:

Многумина не веруваат во него, некои тврдат дека не постои, но многумина се плашат и од влијанието на оваа традиционална магија.
Влашката магија е надалеку позната, многу експерти се занимавале со нејзиниот изглед и феномен, но заклучокот од оваа не толку наивна приказна, ретко кој успеал да го сфати.

Влашките вештерки веруваат дека се може да се постигне преку контакт со повисоките сили и мртвите. Верувањето е дека ритуалите се извршуваат, за да имаат најсилен ефект, во времето помеѓу Божиќ и Водици.

Многу од тајните на влашката магија остануваат во семејството, а знаењето се учи и наследува од најстарата Русаља. Власинка може да учествува во ритуали само кога ќе наполни одреден број години.

Се заснова на палење огнови кои долго горат во ритуалите за повикување самовили или самани.
За да помогне, влашката магија често користи слики што се потопуваат во одредени временски интервали. Се смета дека е посилна од која било друга и од циганска, вуду или еврејска магија.

Власите се народ со романско потекло .Тоа е народ кој дошол пред многу години од Романија и ја задржал својата култура, обичаи и религија.
Нивните народни носии како и игрите и ритуалите се многу карактеристични и необични и го привлекуваат вниманието на многу луѓе.

Во влашката магија постојат безопасни бајки и ритуали кои користат „алатки“ како црвен конец, босилек, огледало, метла…
Но, има и такви каде што се користат далеку побизарни предмети, како менструалната крв, седмо ребро на мртовец, како и вода со мртовецот искапено.

Се верува дека симптомите на влашката магија се чести главоболки, депресија, посета на влашкиот регион, ненадејна средба со Влаин, препуштање на пороци, кавги со соседите итн.
Сите ритуали се изведуваат со бајки и пеење на влашки јазик.

Во влашката магија, просторот пред вратата се смета за култно место каде што престојуваат душите на предците. Патиштата се сметаат за место на моќни магични сили.
Влашката магија зборува и за тоа дека раскрсниците претставуваат најголем ризик од црна магија.

Влашките љубовни магии се главната карактеристика на влашката магија. Љубовта е длабоко вткаена во влашката култура и религија и е тесно поврзана со магија и ритуали.
Сакаат да се поврзат или разделат со некоја личност или да врзат некого за себе, така што таа личност е само нивна.

Влашкото вештерство најчесто се прави од делови од животинско тело, конци, ткаенини, делови од облека, коса, нокти итн.
Луѓето кои се под магија и за кои е откриено дека се под црна магија веднаш наместо да гледаат како да се ослободат што поскоро и да се заштитат од опасната магија, сакаат да знаат кој им го направил тоа и да и наштетат на таа личност.

Мајсторите на влашката магија предупредуваат дека е голема среќа кога човек навреме ќе забележи дека е под влијание на вештерство, кое во тој случај полесно се отстранува.
Ако магијата е застарена, потребно е многу подолго да се отстранат магиите. Понекогаш се потребни два дена, а во некои случаи и две недели.

Откако ќе се отстрани црната магија, се прави заштита за поединецот и неговиот дом во форма на амајлија или напивка.

Верувале или не, оспорете ја или прифатете ја, верувањето во оваа магија е пораспространето и посилно од верувањето во која било друга, а стравот од нејзиното влијание може дури и да биде оправдан, земајќи го предвид сето она што се зборува во народот за оваа традиција

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *