Посипете сол на вашиот праг на Нова Година и видете што ќе се случи

Посипете сол на вашиот праг на Нова Година и видете што ќе се случи

Сигурно сте слушнале дека истурената сол е предвесник на катастрофа. Но, ова не е така. Истурената сол на трпезата може да стане катализатор само за мали проблеми кои нема драстично да влијаат на судбината на човекот. Нашите предци веруваа дека попрскувањето на прагот на домот помага да се одврати сето зло и негативност од него. Но, тие исто така верувале дека ако некој друг посипува сол пред нивниот дом, тоа ќе им наштети.

Ако најдете истурена сол на вашиот праг, изметете ја и фрлете ја подалеку од вашиот дом. Во никој случај не правете го следново: не го допирајте со раце или нозе; не го преминувај; Зошто треба да посипете сол на вашиот праг на Нова Година

Новогодишната ноќ има посебна енергија. Се верува дека солта на трпезата во празничната ноќ има свето значење.

Значи, ако се расфрла на прагот на домот, ќе делува како магична заштита од злото око и еден вид амајлија за привлекување среќа и среќа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *