Очекувајте МНОГУ ПАРИ: Направете го ОВА ВЕЧЕР точно во 23 часот!

Очекувајте МНОГУ ПАРИ: Направете го ОВА ВЕЧЕР точно во 23 часот!

Елена Христафарида е руски спиритуелен водич. Taa откри три ритуали кои ако ги примените во точно определено време, многу е веројатно да ви донесат подобра, посреќна и побогата 2022година.

Ослободете се од непотребните работи
Таа советува дека е задолжително да се ослободиме од непотребните работи. Вели дека не случајно во некои земји постои традиција да се исфрли стариот мебел на новогодишната ноќ.

Елена нѐ потсетува и да не заборавиме да го фрлиме ѓубрето на 31 декември, но и да ја измиеме косата и на тој начин да се ослободиме од „валканите“ работи.

Направете некоја промена
Добро е на 31 декември да облечете барем едно ново парче. Ако не фустан или костум, тогаш барем долна облека или некој аксесоар.

Важно е ова да го носите на полноќ. Така ќе си направите пат кон нови предизвици во животот, на професионален план или во љубовта. Многу е важно тоа парче навистина да ви се допаѓа, а не само да го купите колку да помине редот.

Привлечете пари
По 22 часот на 31 декември и пред 12 часот напладне на први јануари, обидете се да не позајмувате пари или пак вие некому да му дадете.

Ако тоа е неизбежно, дајте ги парите со десна рака, а земете ги со лева. Но, прво оставете ги на маса или на било каква друга површина на неколку секунди, не пренесувајте ги директно.

За поголем прилив, земете ја највредната банкнота што ја имате во паричникот и точно во 23 часот на 31 декември поклопете ја со чаша од која планирате да пиете или веќе сте пиеле за новогодишната ноќ. Обратете внимание никој друг да не ги допира чашата и банкнотата.

Пред полноќ превртете ја чашата, наздравете во чест на Новата година, земете ја банкнотата со лева рака и држете ја во моментот кога и официјално ќе влеземе во 2023 година.
На 1-ви јануари не треба да вадите ништо од дома. Тоа значи буквално ништо, дури ни ѓубре.
На првиот ден од Новата година не треба да перете алишта или садови. Ова, велат, симболизира дека во наредната година некој ќе исчезне од куќата.

Треба да внимавате да не скршите ништо на први јануари бидејќи тоа се смета за лош знак. Исто така, избегнувајте да плачете бидејќи се верува дека тоа ќе ве следи во текот на целата година.

Постојат и некои верувања поврзани за тоа какво е времето на први јануари:Ако дува ветер од тој ден од јужен правец, тоа значи дека годината ќе биде добра и богата.Ако дува од север, цела година ќе биде лоша и со студено време.Ако дува од исток, годината ќе донесе недостиг и неволји.Ако дува ветер од запад, ќе има доволно риба и млеко, но некоја важна светска личност ќе умре.Ако воопшто нема ветер, чекаме весeла и богата година.

Ова се дел од суеверија и обичаи за Нова Година. Како прво, сфатете ги овие како точки на интерес, почитувајте некои ако ви се допаѓаат, но секако не дозволувајте ништо да влијае на вашата новогодишна прослава!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *