Вечер НА ПОЛНОЌ направете го ова – Навики кои носат СРЕЌА и исполнување желби, посветете се на ова за кратко време

Вечер НА ПОЛНОЌ направете го ова – Навики кои носат СРЕЌА и исполнување желби, посветете се на ова за кратко време

Постои верување дека начинот на кој ја дочекувате Новата година е начинот на кој ќе ја поминете годината. Затоа треба да се потрудите – да носите елегантна облека, да поставите празнична трпеза и да послужите убаво украсени и со љубов подготвени јадења. Бидете весели, мирни, дарежливи, милосрдни.

Ширете љубов и среќа . Простете им на оние кои ве повредиле, заблагодарете се за лекциите што сте ги научиле и продолжете понатаму. Како што се верува дека новата година треба да започне со мир и благосостојба, бидејќи така ќе биде цела година, затоа не е добро да се карате со некого во пресрет на празникот. Поканува несреќа.

Многу народи веруваат дека прославата со многу врева, смеа и песни ќе ги исплаши злите духови . Затоа новогодишните ноќи се секогаш весели и бучни. Во некои култури е вообичаено на елката да се закачуваат слатки, бонбони и овошје за да се смират вознемирените духови, а некаде да се остави новогодишно колаче кое ќе ја штити куќата во текот на целата година.

Новогодишни ритуали за привлекување пари
Ставете пари под тепих на новогодишната ноќ, закачете хартиени сметки на елката.
Во Азија веруваат дека ако ја започнете годината со добри дела, добрите дела ќе ви се вратат.

Затоа на 1 јануари веќе им се помага на соседите, роднините, случајните минувачи.
Филипинците веруваат дека фрлањето пари низ куќата привлекува богатство.Во Ирска, вообичаено е да се отвори вратата на новогодишната ноќ и да се поканат гости во куќата.

Во Шпанија на полноќ се јадат точно 12 грозје за 12 ѕвона за да се остварат желбите.
Во Бразил, белата боја се носи на новогодишната ноќ за да се избркаат злите духови.
Ако сакате да отпатувате некаде, тогаш како Колумбијците, треба да земете куфер и со него да шетате низ куќата на новогодишната ноќ.
Во Русија желбите се запишуваат на хартија, а потоа хартијата се запали, а нејзината пепел се истура во чаша шампањ, која мора да се испие минута по полноќ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *