ПОУЧНА ПРИКАЗНА: Кога ти треба помош, побарај ја од Бог!

ПОУЧНА ПРИКАЗНА: Кога ти треба помош, побарај ја од Бог!

Една многу сиромашна жена се јавила на некое христијанско радио да бара помош. Еден лош и злобен човек кој ја слушал радио програмата смислил нешто да направи во врска со тоа. Тој ја зема нејзината адреса, се јави на неговата секретарка и и нареди да и купи храна и да и ја однесе на жената со следниве инструкции: “кога жената ќе те праша кој ја испрати храната, кажи и дека е од ѓаволот.“

Кога таа пристигнала, жената била пресреќна и си ја внела храната дома.

Секретарката ја прашала: “зар не сакате да знаете кој ви ја испрати храната?“

Жената одговорила: “Не, не е важно, бидејќи кога Бог ќе нареди, дури и ѓаволот слуша.“
Секретарката се расплакала.

Затоа, не грижете се
Вие сте прекрасно Божјо дете и Бог ќе ви помогне. Можеби некои работи во животот ви изгледаат невозможни, но Бог ќе ги направи возможни и ќе ви даде решение за вашите проблеми.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *