Како да привлечете пари во КУЌАТА и да ги ЗАЧУВАТЕ: Старо народно ВЕРУВАЊЕ тврди дека никогаш не треба да им позајмувате пари на СОСЕДИТЕ доколку сакате БОГАТСТВО

Како да привлечете пари во КУЌАТА и да ги ЗАЧУВАТЕ: Старо народно ВЕРУВАЊЕ тврди дека никогаш не треба да им позајмувате пари на СОСЕДИТЕ доколку сакате БОГАТСТВО
Се верува дека вашите пари ќе одат во нивниот дом.

Начинот на кој се справувате со парите може да влијае на финансиската состојба дома. Нашите древни веруваа дека ова е начин да се работи со пари:

Кога да позајмите пари и да побарате покачување на работа?

Треба да побарате покачување во среда, а никогаш да не позајмувате пари на познаници и пријатели во вторник. Верувањата велат дека треба да давате и земате пари наутро, бидејќи ако сето тоа го правите во текот на вечерта, тоа води до финансиска пропаст.

Обидете се да барате заем што е можно помалку, но секогаш позајмувајте го на оној што ќе ви го побара.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *