БРАДАВИЦИ НА ТЕЛОТО: Малкумина знаат дека можат да се отстранат со ОВОЈ природен лек од кујната!

БРАДАВИЦИ НА ТЕЛОТО: Малкумина знаат дека можат да се отстранат со ОВОЈ природен лек од кујната!

Брадавиците се бенигни израстоци на кожата. Иако се безопасни, повеќето од нас сакаат да се ослободат од нив бидејќи најчесто се наоѓаат на незгодни места, особено на вратот.

Брадавиците обично се отстрануваат со операција или криотерапија, но денес ќе ви покажеме природен начин како лесно и безбедно да ги отстраните.

Исечете парче лук и ставете го на брадавицата. Залепете го фластерот, оставајќи го лекот да делува преку ноќ.Наутро отстранете го фластерот и исплакнете со топла вода. Повторете ја постапката додека брадавицата не се исуши.

Друг начин:
Добрата работа е што можете да ги отстраните во вашиот дом без да одите на лекар. Потребна ви е само една состојка, јаболков оцет. Тоа е се што ви треба за да ги отстраните без крварење и без никакви лузни.

Апликација
На ханзапластот што ќе го ставите на брадавицата ставете 2 капки јаболков оцет. Hanzaplast треба да се носи цел ден. Постапката повторете ја во следните 5 дена. И резултатот ќе биде видлив по 5 дена.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *