АКО ГО ГЛЕДАТЕ ЖИВОТНОТО НА СЛИКАТА ЗА 15 СЕКУНДИ, ВИЕ СТЕ ГЕНИЈ: Само 1% од луѓето можат да го решат ова, дали сте меѓу нив?

АКО ГО ГЛЕДАТЕ ЖИВОТНОТО НА СЛИКАТА ЗА 15 СЕКУНДИ, ВИЕ СТЕ ГЕНИЈ: Само 1% од луѓето можат да го решат ова, дали сте меѓу нив?

Интернетот е полн со многу смешни слики и видеа. Меѓу најинтересните се оптичките илузии кои ја предизвикуваат перцепцијата на гледачот за одредена слика.

Карактеристично за ваквите слики е тоа што изгледаат поинаку од очекуваната реалност. Таков е случајот со оваа слика, поточно оптичка илузија во која меѓу црно-белите линии се крие животно.

Од кога се појави на Твитер, корисниците на Интернет ги наведнуваат главите, гледајќи лево-десно за да не го откријат решението на оваа загатка.

Главното прашање е – можете ли да го забележите скриеното животно во оваа „едноставна“ илустрација за 15 секунди?

Добро погледнете ја сликата. Повеќето ќе гледаат само хоризонтални црно-бели линии. Но, тоа не е се! Под овие редови се крие слика од животно… Имате 15 секунди да го пронајдете и да се придружите на клубот на ретки луѓе кои ја решиле оваа загатка во дадениот временски рок.

Треба добро да се концентрирате, да се оддалечите од екранот и малку да замижувате со едното око за да не видите фигура скриена зад линиите.
Па, ако сеуште не сте, решението е – мачка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *