ОВИЕ 2 СОСТОЈКИ ИЗМЕШАЈТЕ ГИ И НАПРСКАЈТЕ НА ФУГИТЕ: Почекајте 10 минути и ЌЕ СЕ СЛУЧИ ЧУДО

ОВИЕ 2 СОСТОЈКИ ИЗМЕШАЈТЕ ГИ И НАПРСКАЈТЕ НА ФУГИТЕ: Почекајте 10 минути и ЌЕ СЕ СЛУЧИ ЧУДО

Чистењето на плочки е многу напорна и одзема многу време, многумина би рекле тешка работа.

На тесните делови помеѓу плочките, мувлата, наслаги од шампон, сапун и други производи во бањата се акумулираат масти, прашина, бигор, а целата просторија изгледа неуредно.

Иако на пазарот можете да најдете наменски производи за чистење, кои се справуваат со овие нечистотии со повеќе или помалку успех, природните решенија се сè почест избор во многу домаќинства.

Фугите ќе можете да ги исчистите и со една таква алатка, односно со комбинација на состојки кои веќе ги имате дома: алкохолен оцет и сода бикарбона. За да го неутрализирате силниот мирис на оцетот, можете да додадете и есенцијално масло по ваш избор.

Во шише со распрскувач сипете алкохолен оцет и вода во сооднос 1:1, на 50 милилитри од смесата истурете 20 капки етерично масло по избор.

Сè добро измешајте, обилно прскајте ги зглобовите и оставете ја течноста да делува десет минути.

Потоа исчистете ги фугите со четка за заби. Нечистотиите ќе паднат и веднаш ќе ја забележите промената. Исплакнете ги плочките со вода на крајот од чистењето.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *