„ЌЕ ГИ ГЛЕДАМ ВАШИТЕ ДЕЦА АКО МИ ПЛАТИШ! Свекрвата и даде ЈАСЕН УСЛОВ на снаата , жестока расправија на социјалните мрежи.

„ЌЕ ГИ ГЛЕДАМ ВАШИТЕ ДЕЦА АКО МИ ПЛАТИШ! Свекрвата и даде ЈАСЕН УСЛОВ на снаата , жестока расправија на социјалните мрежи.

Додала и дека нејзината баба со часови и часови се грижела за неа додека била мала, без да очекува ништо за возврат и дека според неа тоа едноставно не е во ред.

Многу баби и дедовци се нудат сами да ги чуваат своите внуци додека нивните родители се на работа, меѓутоа, една мајка морала да се жали на својата свекрва и се каела што ја замолила да ја однесе.

Мајката, која се потпишува како Ејми , објаснила дека е среќна во брак со својот сопруг веќе десет години, но дека несогласувањето започнало поради барањето на мајка му да ги чува нејзините внуци во замена за пари.

– Мајката на мојот сопруг во пензија не праша дали ни треба помош за децата, бидејќи и двајцата работиме со полно работно време. Навистина го ценам нејзиното време и посветеност со сè што прави. Кога ги чува децата и мие садови, готви и чисти, но не разбирам дека се осмелува да бара плата за тоа? Како се осмелува да губи драгоцено време со своите внуци? напиша Ејми на Редит.

Додала и дека нејзината баба со часови и часови се грижела за неа додека била мала, без да очекува ништо за возврат и дека според неа тоа едноставно не е во ред. Но, нејзиниот сопруг не се согласил со нејзиното мислење и и рекол дека ќе мора да одвојат пари за бабата бидејќи дефинитивно ќе треба да најдат дадилка.

Корисниците застанале на страната на бабата и ја советувале мајката да се обиде да постигне компромис со неа, доколку сепак им треба дадилка.

„ Можеби слушнала дека ви треба бебиситерка, па очекувала пари, мислам дека нема лоши намери“ , „ Повеќето баби и дедовци не очекуваат пари за да ги чуваат своите внуци, но нема ништо лошо во тоа да и платите. не ви наплаќаат исто како дадилка “, напишаа корисниците.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *