СТАВЕТЕ ЛИМОН ВО ЗАмрзнувач, ВИТАМИНОТ Ц ПРАВИ ЧУДА: Засекогаш ќе се ослободите од ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ

СТАВЕТЕ ЛИМОН ВО ЗАмрзнувач, ВИТАМИНОТ Ц ПРАВИ ЧУДА: Засекогаш ќе се ослободите од ГОЛЕМ ПРОБЛЕМ

Доколку сеуште не сте замрзнале лимони , дефинитивно е време да ги промените вашите навики.Од денес, секогаш кога ќе купите лимон, одделете неколку парчиња и ставете ги во замрзнувач и верувајте нема да зажалите.

Ниските температури значително ја намалуваат киселоста на овошјето. Како што веројатно веќе знаете, лимоните се исклучително здрави бидејќи содржат витамин Ц и го зајакнуваат вашиот имунолошки систем и му помагаат на вашето тело да се бори против инфекциите. Содржи и супстанции кои го регулираат крвниот притисок и дури се сметаат за корисни за менталното здравје. Лимонот е одличен во борбата против стресот и депресијата. Замрзнувањето буквално ќе го направи лимонот со големина на залак.

Причината зошто замрзнатите лимони имаат поинаков вкус од лимоните складирани на собна температура е нивото на киселост. Замрзнувањето на лимоните ја намалува оваа киселост. Киселоста ќе се врати само кога овошјето целосно ќе се одмрзне. Имајте на ум дека кората од лимон содржи пет до 10 пати (1) повеќе витамини од сокот од лимон, па затоа дефинитивно треба да ја користите, а не само да ја фрлате.

Замрзнатата кора има неверојатен вкус. Можете да го додадете во супа, салата, шпагети, дури и во вашиот омилен десерт.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *